Friday, April 6, 2018

Dag 35 - Litchfield National Park via Edith Falls

Det är som vanligt mycket varmt på morgonen idag och efter frukost plockar vi ned tältet och sen duschar vi. Man blir snabbt svettig när man tar ned ett så stort tält och skall få in det i bilen, ändå är vårt tält förhållandevis enkelt att plocka ner jämfört med många andra.
Åkte in till turistcentrum i Katherine och fick information om Litchfield National Park och vad man kan se där, men också om vilka platser som var stängda för säsongen, eller p.g.a. översvämningar. På vägen till Litchfield stannande vi vid Edith Falls, där man efter en kortare vandring på någon kilometer kan bada vid vattenfallet.


Edith Falls var mycket vackert. Termometern idag visar omkring 37-38, men enl. personalen vid baren nere vid parkeringen var det förmodligen högre. Vägen tillbaka till parkeringen var något längre än till själva badplatsen så den krävde några stop.


Vi fortsatte vår resa till Litchfield och slog läger vid Litchfield Tourist Park för två nätter. Efter att ha satt upp tältet för sista gången för denna gång åkte vi in till närmsta stad som är Batchelor för att proviantera för de kommande två nätterna. Vi hade tänkt oss en köttmiddag och en fiskmiddagm, men affären var minst sagt sparsmakad och hade bara kött. Vi köpte även lite potatis, tomat och broccoli som skulle räcka över de två måltiderna. Vi har blivit lite medvetna om att vi kanske har ätit för mycket och motionerat för lite, så det blev lite mindre portioner.

/Nisse

No comments:

Post a Comment