Friday, April 6, 2018

Dag 36 - Litchfield National Park

Idag åkte vi in i Litchfield National Park, det första målet var Magnetic/Cathedral Termite Mounds där det stod några ordentligt stora termitstackar och även information om termiter och hur de bygger sina stackar och varför. Vissa av dem kan bli så höga som 3-4 meter, men då är de också mycket gamla. Någonstans mellan 50-60 år gamla.

Fortsatte sedan till Florence Falls, där det först var 135 trappsteg ner till en liten stig, och sedan en kortare vandring till själva fallet. vid fallet kunde man även bada vilket båda jag och Daniel gjorde plus några till.

Länk till 360°-bild av vattenhålet

Gick sedan tillbaka till bilen, åkte några km och kom till nästa vattenfall, vi gick även dit men det vara bara jag som badade, Daniel hade fått nog av allt badande. Eftersom det nu började bli lunchdags så åkte vi till Wangi Falls, som ligger i andra änden av parken. Det är nämligen det enda ställe där det finns mat, kaffe och eventuellt internet. När vi kom fram så visade det sig att man inte kunde bada i vattnet vid vattenfallet eftersom man misstänkte att det ev kunde finnas en eller flera krokodiler i vattnet.
Lite besvikna gick vi till cafét och beställde hamburgare och kaffe. Daniel började leta efter en WiFi hotspot där vi kunde få kontakt, men tyvärr så fungerade inte internet just idag. Det är en tjänst som tillhandahålls gratis av parken, så den kanske inte underhålls så ofta.
Vi har inte varit uppkopplade på flera dagar nu eftersom vi varit utanför alla stora samhällen. Vid några tillfällen hade vi en svag tillfällig uppkoppling, men inte nog för att publicera några bloginlägg, läsa mail eller kolla Facebook.
Vi for vidare mot Bamboo Creek Tin Mine som ligger längst in i parken och ska tydligen vara ganska intressant, men där var det stängt, då det var översvämning och ev krokodiler.


Åkte tillbaka, tog en avstickare till Litchfield Safari Camp, där träffade vi en kvinna som berättade för oss att just nu var lite fel period att åka omkring i parken då det mesta är stängt p.g.a. av översvämningar eller liknade. Vi köpte i alla fall var sin glass av henne innan vi fortsatte tillbaka.

Vi åkte tillbaka till Batchelor för att se om turistinformationen var öppen och vilken den var, men det var däremot igen personal där, men där fanns ett stort anslag om vilka vägar och sevärdheter som var öppna eller stängda och visade att det mesta var stängt.


Vi åter vände hem till campingen ganska sent på kvällen, där vi lagade den sista måltiden på en camping då vi morgon åker till Darwin där vi kommer att bo två nätter på Double Tree Hilton Hotel Darwin.

/Nisse
No comments:

Post a Comment