Friday, April 6, 2018

Dag 34 - Vandring i Katherine Gorge

Idag gick vi upp lite extra tidigt för att komma iväg på vandringen. Vi började vår vandring kl 07.20 och det var varmt väder med klarblå himmel. Första delen av vandringen var ganska lätt men det blev snabbt mycket varmt och när vi kom fram till Southern Rockhole efter några km vandring var det mycket skönt att hoppa i vattnet.
Pat's Lookout


Efter cirka 45 minuters bad fortsatte vi vår vandring, tittade ut över området vid "Pat's Lockout" men jag vågade inte gå fram till kanten då det var ganska högt. Sedan blev vandringen mer besvärlig och det gick över stock och sten, kanske mest sten. Ibland gick vi lite vilse då märkningen av leden inte var den bästa vid vissa delar. Det gick åt mycket vatten och som tur var hade vi tagit med oss ordentligt redan från början, även om det gick att fylla på längs med leden. Tillslut kom vi tillbaka till campingen igen, omkring kl. 12:20, så vi hade varit ute i 5 timmar.
Vi tog ett dopp i poolen, duschade, och åkte sedan in till Katherine för att se om turistinformationen var öppen men tyvärr så var den stängd (annandag påsk). Åt en lättare lunch och relaxade resten av dagen, till kvällsmat blev det resten av köttfärssåsen och pastan som var kvar sedan gårdagen. Vi bestämde oss för att åka till Litchfield National Park imorgon istället för Kakadu. Vi får kolla med turistinformationen i morgon vad som är bäst.

/Nisse

No comments:

Post a Comment