Friday, April 6, 2018

Dag 33 - Sista dagens körning till Katherine Gorge

Ännu en lång dag på vägen. Bilen fungerar bra men det blir lite tråkigt att bara sitta och titta, men vi har en frågesportsapp som vi underhåller oss med under tråkiga sträckor. Vi är på väg till Katherine som är en av höjdpunkterna på vår resa. Det finns mycket att se och upptäcka och stigar att vandra på. Det finns även ett antal vattenhål som man kan bada i. När vi kom fram satte vi upp tältet, det var mycket varmt runt 38-39 grader. Som som tur är hade vi en pool mycket nära och där badade vi flera gånger. Vi åkte in till Katherine för att köpa öl, frukost och kvällsmat omkring lunchtid. Passade även på att ta en fika. Här i Australien så står det på varje meny hur mycket energi varje rätt eller liknande innehåller vilket kan vara ganska jobbigt, som tur är innehåller en kopp kaffe 0 kcal.
Det blev i alla fall inhandlat köttfärs med tillbehör så att vi kunde göra köttfärssås och pasta. Vi glömde dock att köpa rödvin att ha i såsen.
När vi kom tillbaka till campingen pratade vi lite med receptionen angående vägar och vad som är öppet och tyvärr så var det vissa aktiviteter som var stängda p.g.a. årstiden och risk för krokodiler.
Vi kunde i alla fall plocka ihop en kombination av olika vandringsleder för att ta oss förbi ställen som Southern Rockhole (badställe) och ett par utkikspunkter. Vi kommer däremot att behöva rikligt med vatten, bra skor och något på huvudet. För att undvika det mesta av värmen så tänkte vi gå upp 06:30 för att komma iväg i tid.

No comments:

Post a Comment