Wednesday, March 28, 2018

Dag 20 - En slapp dag i Airlie Beach

Idag lämnar vi Mackay för att åka mer norrut. Vi har bokat ett hotell i Airlie Beach då det var svårt att hitta en BIG4-camping i närheten. Vi stannade vid ett tillfälle för att fika innan vi kom fram till Airlie Beach. Vi checkade in, bar upp kylboxen på rummet och installerade oss innan vi bestämde träff med Simon och Andrea kl.12.30.
Vi gick till en liten pool på baksidan av hotellet först, där träffade vi en bekant till Simon och Andrea som de hade träffat på Fraser Island, för att sedan gå till en pub en bit bort för att äta lite lunch. De hade ett förvånansvärt stort sortiment av öl av alla olika sorter.

Vi drack bland annat en lagrad Chimay Röd Premiere, en lokalbryggd IPA och en variant av Modus Hoperandi. De bryggs i Sydney, och just den här varianten exporteras inte, men det går att få tag på andra varianter från samma bryggeri även i Sverige. Efter lunchen gick vi tillbaka till poolen igen. Det var ganska skönt i vattnet så vi var i poolen ganska länge. Innan middag behövde Simon och Andrea packa lite inför sin utflykt till Whitsunday Islands dagen efter, så vi passade på att samtidigt duscha och göra oss i ordning.

Omkring 20.30 promenerade vi ner för gatan ett par hundra meter till en Italiensk restaurang, där fick vi dansk servitris som serverade oss. Vad är chansen för det?

Vi åt gott och mycket, det blev både förrätt, huvudrätt och dessert med kaffe som avslutning. De stängde egentligen kl 21.00 men vi fick vara kvar till kl 22 då de släckte ned för kvällen. Eftersom Simon och Andrea ska upp ganska tidigt imorgon för att åka iväg på sin utflykt så gick vi och lade oss ganska tidigt. Vi ska själva köra upp till Townsville i morgon och bör väl komma i väg i god tid. Eventuellt finns det möjlighet att vi träffas i Cairns, annars träffas vi Sverige och då troligen träffar jag dem i Nordmalingen i augusti.


/Nisse

No comments:

Post a Comment