Wednesday, March 21, 2018

Dag 18 - Från Rockhampton till Mackay

I dag har vi några timmar framför oss på Bruce Highway. Bruce Highway sträcker från Brisbane till Cairns och anses vara den farligaste vägen i Australien. Den står för 17 % av alla olyckor och dödsfall i trafiken i Australien. Den är 1 652 km lång och har många långa raksträckor som är sövande. För att minska tristessen så har man lagt in skyltar med frågor och några km längre fram så kommer en skylt som berättar det rätta svaret. Vi hittade en del quiz frågor i DN som vi svarade på. Det visade sig att vårt bästa ämne skulle vara Rysslands ekonomi, och sämst kunskaper hade vi om SM-slutspelet i ishockey.

Innan vi lämnade Rockhampton så var vi och provianterade på Coles i stan, och köpte nytt SIM kort med mer data. Det var inte så varmt idag som igår, som högst hade vi 34 grader (upplevdes lite kallt).

Efter några mil stannade vi vid en bensinmack där det fanns några träd och bord för en passande fikapaus. Vi satte oss under ett träd och plockade fram stolar och campingbord. Daniel tog fram sitt gasolkök för att koka vatten och lite senare hade vi två stycken lungo till de bullar vi hade köpt tidigare på morgonen. Både gott och uppiggande. Även här var vi bevakade av det lokala djurlivet om i fall att vi skulle tappa något på marken. Vi hade även kontakt med Simon som skrev att de i morgon tar bussen till Airlie Beach för två nätter, dit de kommer sent på kvällen. Vi planerar att komma dit en dag efter dem.

När vi kom till Mackay så började vi med att besöka en av de lokala krogarna för att äta lite lunch, och kanske prova på några av de lokala ölsorterna när vi ändå var där. De hade specialiserat sig på lokalbryggda öl, och det fanns en hel del trevligt att välja på. Det var första gången vi sett en ölburk där man drar bort hela toppen när man ska hälla upp, istället för det lilla hål man brukar öppna burken med. Säkert bra för nånting...

Under lunchen tittade vi också lite på vad vi kunde hitta på för morgondagen, som är söndag, och lite som vanligt tittade vi på Tripadvisor vad man kan göra i Mackay. En av de aktiviteter som rankades ganska högt över populära saker att göra i Mackay var fallskärmshoppning. Daniel frågade mig om vi skulle göra detta (eftersom jag pratat om att jag tidigare i livet, omkring 1982, skulle göra det men att det inte blev av p.g.a. en fotskada) och plötsligt såg jag mitt liv passera revy och vad jag nu skulle använda för ursäkt för att slippa. Jag kunde inte skylla på min syn igen som jag hade gjort tidigare när vi var på Movie World i Brisbane.

Tyvääääärr säger Daniel efter en stund att de inte hoppar på söndagar, och jag kunde slappna av och få livet tillbaka. Nåja, ut till campingen för lite mat och för att tvätta en del smutsiga kläder. Ett par öl innan vi släkte lampan hann vi också med.


/Nisse

No comments:

Post a Comment