Thursday, April 5, 2018

Dag 31 - Ännu mer raka vägar...

Sov lite längre idag, när vi nu fick sova i riktig säng, efter frukost och dusch så bar det av mot Mount Isa, vägen var öppen och vi såg ”skelettdelar” av tankbilen som brann i går. Vägen hade tydligen öppnat senare på kvällen omkring 22:00, men då var det i alla fall för sent för oss.
Annars var vägen rak och mycket flack, så man såg långt åt alla håll. Jag ville stanna en kort stund i Mount Isa och ta en kopp kaffe men det var mycket dött. Alla caféer var stängda då det var Good Friday. Vi hittade till slut en bensinmack där vi tankade och köpte två kaffe, fikabröd hade vi i bilen redan. Tog några kort över gruvområdet innan vi for vidare.

Kl. 17.50 idag fullbordade något som jag började med redan 1993 då jag första gången åkte till Australien - idag har jag åkt runt hela Australien och även genom Australien. Egentligen var tanken att ta den nordliga vägen mellan Cairns och Darwin men den var stängd p.g.a. översvämningar, så det blev istället Flinders Highway och sedan A2 till Stuart Highway.


Temperaturen ligger mellan 35-38 grader fortfarande. Satte upp tältet första gången efter regnet i Cairns och det var fortfarande fuktigt men det gick bra. Idag har vi kört 758 km.


No comments:

Post a Comment