Thursday, April 5, 2018

Dag 30 - Raka vägar genom Queensland

Idag åkte vi omkring kl. 09:00. Klarblå himmel och varmt. Vägarna var fina och raka, efter ett tag blir det ganska tråkigt med bara raka vägar och kanske någon kurva då och då. Det enda nöjet vi hade var att det blev lite guppigt ibland vilket piggade upp något. Vi körde om ganska många road trains med både tre och fyra släp, och vi möte även en hel del.
Vi stannade vi några tillfällen för att sträcka på benen och ta en fika. Till slut kom vi till en liten stad som heter Richmond, där vi hittade ett litet ställe som hette Treats For Your Table vilket i princip var en gammal dams kök i hennes hus. Där åt vi lite lunch som bestod av varsin hamburgare med ägg, bacon, rödbetor och ananas.

Vårt mål för dagen var Mount Isa men precis när vi passerat Cloncurry så tog det stop. Det visade sig att det på förmiddagen hade skett en olycka med en husvagn och en tankbil som krockat och fattat eld. Vad vi vet så var det en som dog och en svårt skadad. Lokalbefolkningen trodde att vägen skulle öppnas omkring kl. 18, men så blev inte fallet, så vi bestämde oss för att bo över natt i Cloncurry.
Här grundades Royal Flying Doctor Service och Qantas första destination med betalande passagerare var Cloncurry. Staden grundades 1867. Vi får fortsätter resa till Mount Isa i morgon och ser var vi hamnar, hur långt vi kommer. Idag har vi i alla fall kört en bra bit av Queensland, 726 km.


/Nisse

No comments:

Post a Comment