Thursday, March 8, 2018

Dag 3 (2 mars)

Dagen började med att vi åt frukost, och sedan raskt gick och köpte SIM-kort. Under förmiddagen åkte vi till IKEA (som riktiga svenskar) och köpte några tallrikar, bestick och liknande som kan behövas under resan. Vi åkte sedan till ett varuhus som heter Bunnings, ungefär som Bauhaus, för att köpa gasol till vårt kök. Det var inte det lättaste då de flesta hade fel gänga men tillslut fann vi en gasolflaska med rätt gänga. Det efter att ha letat i tre olika varuhus.

Träffade Annika och hennes två barn, Wilma och Alexander som är tvillingar. De kom till Sydney i söndags och kommer att åka med oss till Brisbane, vilket tar cirka en vecka. Vi åt en gemensam lunch nära där vi bor innan vi gick en runda på stan. Daniel hade stämt träffa med några kompisar från Stockholm (Hampus och Magnus) som visade sig senare att de har sommarstugor i Axvall och Varnhem. Daniel tog med oss till en dold bar inne på en bakgata, ner i en källare som vi besökte förra gången vi var i Sydney, när vi avslutade vår förra resa. Wilma och Alexander är bara 15 år så de fick nöja sig med vatten och/eller läsk.

Efter någon timma så gick vi vidare till en krog som heter Mjölner som Annika hade bokat till 17.45. Den drivs av en svensk som heter Joakim som kommer från Skåne. Jag och Annika drack mjöd och Daniel drack ett par ale. Alexander och Wilma fick alkoholfria varianter på fläderblom och apelsin.



Vi åt grissida som var jättegott och mycket, vi blev jätte mäta. När vi hade ätit klart så gick jag och Daniel hem till vårt hotell och de andra gick till sitt hotel och vi bestämde att träffas dagen efter för att gå på stan och shopa för att vi senare på eftermiddagen skull gå till en pub för att få en bra plats för att se Madri Gras som är som Prideparaden i Stockholm. Vi fick en bra plats och det höll på ganska länge, vi gick dock hem tidigare. Det var ganska långt hem och vi upptäckte att Sydney har mycket backar.

/Nisse

No comments:

Post a Comment