Thursday, March 29, 2018

Dag 26 - Ut i regnskogen!

Det regnade kraftig under större delen av natten men till morgonen så hade vi lite uppehåll, så vi hann nästan ta ned tältet och få in den i bilen innan det började att regna igen. Vi fick däremot avbryta vår frukost för att flytta in under tak, tältet hade vi ju packat ihop.
Idag har vi tänkt åka till Port Douglas, eller möjligen ännu längre norr ut om det går, om vägarna är öppna efter regnvädret i natt. Vi kom fram till till Port Douglas, som är en liten mysig stad, utan problem. Vi stannade en stund här och käkade lunch på ett av hamburgerhaken på huvudgatan som säkert var flera hundra meter lång. Regnet fortsatte oavbrutet även under lunchen. Till natten har vi bokat en liten hydda på ett ställe som heter Daintree Crocodylus, mitt i Daintree-regnskogen.


Vi började köra norr ut och gjorde efter någon timme ett kortare stop på en resort längs vägen för att ta en kaffe och göra avbrott i körningen.

Däremot så kom vi inte längre än det lilla samhället Mossman förrän vägen var avstängd på grund av översvämning. Vi väntade ett tag för att se hur andra bilister betedde sig, men bestämde oss för att åka tillbaka några hundra meter för att ta en fika och prata med lokalbefolkningen. De trodde att vatten ev skulle sjukna om några timmar då det just nu var högvatten. Vi åkte tillbaka till avspärrningen och kollade läget. Några bilar i stil med vår hade passerat avspärrningen och kört fram till själva översvämningen för att kolla läget. Vi parkerade vid avspärrningen och promenerade fram till vattenkanten. På cafét hade Daniel tagit reda på att bilen klarar 50 cm djupt vatten utan problem, och baserat på hur det såg ut när andra bilar körde igenom vattenmassorna så bedömde vi vattendjupet till maximalt 40 cm. Vi gick tillbaka till bilen och Daniel körde sedan igenom vattenmassorna utan problem. Inget vatten i bilen.


Nästa problem var färjan över Mossman river, som det inte var helt säkert om den skulle vara i drift. När vi kom fram så gickden lilla kabelfärjan utan problem över den kanske 100 meter breda floden. Det var inte speciellt många gäster på stället vi skulle bo på, med oss var vi totalt 9 personer, varav 5 personal. Det skulle ha varit fler som checkat in samma kväll som vi, men de satt fast någonstans söder ut, antingen där vi trotsade avspärrningen, eller så hade kanske färjan slutat gå.
Det fanns inget internet på stället, och det fanns inte massor annat att göra heller. Senare på kvällen utmanade i alla fall Daniel mig på dart, spelet 301. Jag har ju spelat en del tidigare, så det ska väl inte vara så svårt tänker jag, men Daniel vann med 5-1. Först då berättar han att han har spelat dart i Svenska serien, även om deras lag var bland de sämsta.

Vår ”hydda” var uppdelad på 4 små rum. vi hade ett av dem med en säng med myggnät, taklampa, fläkt och en liten bänk. Toalett och dusch var gemensam för alla med duschtider två timmar om dagen. Hela anläggningen drevs nämligen på generator, och för att få varmvatten var de tvungna att växla upp till en större generator. Det var också under samma tid som restaurangen var öppen.


No comments:

Post a Comment