Wednesday, March 28, 2018

Dag 23 - Våffeldagen... tjuvstartad.

Vi lämnade ett ganska händelselöst Townsville för att åka till Cairns. Körningen längs kusten tog strax över fyra timmar, och det regnade nästan hela tiden, ibland var det rena skyfallet. Vi gjorde två små stopp vid vägkanten på ävgen, ett för att ta en snabbfika och ett för att kissa.

Innan vi checkade in på campingen så åkte vi in till centrala Cairns för att äta lunch. Vi hittade ett svenskt café som heter Fika som drivs av en svenska tjej från Stockholm, men som bott i Cairns de senaste 10 åren. Eftersom det snart är våffeldagen (nu på söndag) och vi inte vet var vi är på söndag (och de dessutom har stängt på söndag) så passade vi på att äta våfflor nu istället. Till det blev det klassiskt bryggkaffe, vilket vi inte hittat någon annan stans i Australien, än mindre Gevalia. Jag passade också på att köpa mer knäckebröd från Leksandsbröd, knäckebrödet från IKEA är slut sen några dagar.

Vi stannade där i någon timma medan regnet bara öste ner. Vi frågade även henne om vägen till Cape York och om den var farbar. Hon var mycket tvekan till att göra den resan då det skulle bli mer regn och vägarna sämre. Det finns ingen garanti att vägarna ens är öppna efter ett ordentligt regnväder och väderprognosen för de kommande dagarna är att det ska regna under hela helgen. Så det lutar åt att vi hoppar över resan upp till Cape York. Även fallskärmshoppningen imorgon kan vara hotad av det dåliga vädret. I Sverige får man inte hoppa om man inte ser landningsplatsen från planet innan man hoppar, så även endast moln kanske kan sätta stopp för det.

Efter en runda på stan i regnet, bland annat förbi ett aboriginskt konstgalleri där jag egentligen ville köpt med mig något hem att hänga på väggen (blev dock stoppad av de hutlösa priserna), och middag på en av de lokala tapaskrogarna så tog vi oss ut till campingen för att slå läger. Den här kvällen satte vi upp tältet i mörker och mellan regnskurarna, vilket var en ny upplevelse. Platsen låg däremot mycket bra till precis bredvid toaletterna och inte alls långt från tvättstugan.

/Nisse

No comments:

Post a Comment