Saturday, March 17, 2018

Dag 12 - Från Brisbane till Hervey Bay

Klockan ringde väl runt 06:30 idag, eftersom det är första dagen när vi inte har någon hjälp med att packa tältet så vill vi hellre ha lite mer marginal än att bli sena med utcheckningen från campingen, som är kl. 10:00. Idag ska vi köra till Hervey bay, som ligger på fastlandet precis bredvid Fraser island.
Men innan vi helt lämnade Brisbane så åkte vi till en av de två IKEA-butiker som finns i Brisbane för att köpa oss en billig kastrull (så att vi slipper koka pasta i plastlåda) och mer kaviar och knäckebröd.

På vägen dit stannade vi till i Noosa Heads för att äta lunch. Det är en trevlig liten ort som vad vi förstår är en väldigt populär semesterort för både Australiensare och internationella gäster. Eftersom alkoholgränsen i Australien är 0,5 så passar vi på att dricka öl till lunch de flesta dagar.

Vi kom fram ganska sent på kvällen, och svängde förbi affären innan de stängde kl.18:00. Vi var väl där ungefär 17.45 så vi hann precis handla för kvällen innan de stängde.

Daniel lagade en god middag med min lilla assistans, vilket gick ut på att underhålla honom med glada tillrop och alkohol då det är svårt att laga god mat på tom mage. Matlagningsvin är det vin man dricker medan man lagar maten - det vet väl alla?
Det blev kött som vi hade kvar sen tidigare och till detta en sallad på tomat, sparris och persilja - enkelt med gott.

Vi bestämde för att ta det lugnt i morgon och försöka komma i fatt med var blogg som vi inte har hunnit med då det har blivit långa dagar och sena kvällar.

/Nisse

No comments:

Post a Comment