Sunday, February 11, 2018

Dag -17

Lansering!

Idag ringde Nisse och frågade hur det gick med bloggen och var den fanns någonstans. Den har ju egentligen funnits hela tiden, men den har inte riktigt varit publicerad. Idag pekade jag om domänen www.morgansson.se till den här nya bloggen, men ni hittar fortfarande länkar till de gamla resebloggarna i högerkolumnen.

Den här gången kommer vi alltså att ta oss genom Australien och längst dess ost- och nordkust på fyra hjul. Även om vi tekniskt sett hade fyra hjul även förra gången, två hjul var, så tyckte Nisse att det skulle vara skönare att den här gången köra bil istället för motorcykel. Sagt och gjort så har vi bokat en Toyota Kluger (eller liknande) som ska ta oss de dryga 500 milen.

Eftersom vi har med oss tre extra passagerare den första biten från Sydney till Brisbane så känns det bra att ha lite extra plats. Både för resenärerna och för all packning.
De tre som följer med är tre kompisar till Daniel. Annika Lundgren Thomson och två av hennes barn, Alexander Lundgren och Wilma Lundgren.

Den här gången kommer vi dessutom inte att sova i de små och smidiga tält som vi hade förra gången, och som ni kanske minns från den här videon, utan vi kommer att bo ett betydligt större tält med två sovrum och ett vardagsrum i mitten. Det kommer säkerligen att synas på både bild och video lite senare i bloggen.



Nytt för i år är också att vi har köpt en kyl, som kommer att levereras till hotellet i Sydney strax innan vi anländer. När vi ändå har lyxen att ha en stor bil så kan vi ju fylla den med något. Dessutom är det vansinnigt tråkigt att dricka nyinköpt ljummen öl när man kommer fram till kvällens campingplats (speciellt om det är Victoria Bitter).

Den här gången kommer vi dessutom att flyga första klass med Thai Airways via Frankfurt och Bangkok. För mig är det första gången i första klass, och säkerligen för Nisse också.


Förra gången såg resrutten ut ungefär såhär och resulterade i 6398 km. Det borde inte vara riktigt lika långt den här gången, men vi får väl se. Gott om utrymme att köra vilse på...

/Daniel


No comments:

Post a Comment